Основні правила розміщення картин від ART&SHOCK

ART&SHOCK рекомендує оцінити співвідношення розмірів роботи і простору. Найчастіша помилка – вибір занадто маленького розміру картини для конкретної локації. Маленька робота втрачається на тлі простору стіни і створює відчуття дисгармонії, нудьги, дисбалансу.

Набагато рідше, але все ж зустрічається варіант з надмірно великою картиною для конкретної локації. Таке розміщення створює відчуття втиснутості, тісноти, нагромадження, відсутності повітря. Чим більше картина, тим більше повітря, простору має бути навколо неї.

Правило гармонійного розміщення полотна від ART&SHOCK:

Правило ¾. Орієнтовна ширина картини, яка буде пропорційна простору, дорівнює ¾ ширини стіни, на якій ви плануєте її розмістити

Наприклад, ширина простінка 2 метри. Три чверті від цієї ширини – 1,5 метра. Значить, ширина картини повинна бути не більше 1,5 метрів. Точно також можна визначити і висоту картини, розрахувавши ¾ від висоти простору.

Враховуйте правила розміщення картин від ART&SHOCK

Часто в інтер’єрних журналах ми бачимо дуже стильні інтер’єри, де при уважному розгляді картини розміщені в невідповідних локаціях:

Дуже близько до нагріваючих або охолоджуючих приладів (каміни, радіатори, системи опалення, кондиціонери) або під прямими сонячними променями. Таке розміщення загрожує висиханням барвистого шару картин, в результаті чого може знадобитися реставрація.

Що треба знати, щоб правильно розмістити картину у приміщенні? Ось основні параметри:

• Температурно-вологісний режим: 18–23 С при 40–70% вологості;

• Максимальна освітленість;

• Неприпустиме попадання прямого сонячного світла;

• Неприпустимі рухливість повітря (протяги) і різкі перепади температури і вологості;

• Не розміщувати над опалювальними приладами та під кондиціонерами;

• Уникати ультрафіолетового та інфрачервоного випромінювання;

• Уникати впливу продуктів горіння: сажа, тютюновий дим і т.п.;

• Зберігати в добре вентильованих приміщеннях.

Сподіваюся, що цей розбір помилок дозволить вам відчути себе більш впевнено при виборі картини для приміщення. Ви врахуєте не тільки художню цінність роботи, а й правильно виберете стиль, розмір і місце розміщення картини. Але якщо що – ART&SHOCK завжди на зв’язку, і ми готові вам допомогти.