Абстрактні ART&SHOCK картини для інтер’єру

У нашій країні, на сьогодні, все ще популярний предметний живопис ­– пейзажі, натюрморти, зображення тварин, людей. Але у нас часто бувають запити саме на абстрактне мистецтво, яке стало класичним за кордоном. Цей напрям поступово проникає і в наші будинки.

Міняєте ви інтер’єр свого домашнього простору кардинально або вирішили просто його освіжити, живопис – прекрасний спосіб для цього. ART&SHOCK допоможе вам розібратися що до чого.

Чим хороша абстракція? Абстрактний живопис може бути холодним та інтелектуальним або, навпаки, –  емоційним і створювати настрій. Але в будь-якому випадку, абстракція яскраво відображає характер господаря, темперамент.

ART&SHOCK пропонує провести аналогію абстракції на прикладі пейзажу. Природний, міський, сонячний або дощовий, вечірній або ранковий. Коли ми знаходимося всередині нього (ми говоримо саме про фізичну присутність, але не про зображення пейзажу), відчуваємо ті чи інші почуття. Іноді їх важко описати в словах, але ми точно знаємо, чи хочемо ми продовжити ці відчуття або змінити на протилежні.

Абстрактний живопис можна сприймати всіма органами почуттів. Так, це звучить нелогічно щодо плоского об’єкта, але, на наш погляд, це найвірніша аналогія. Абстракція викликає асоціативні образи –  як мінімум, зорові. За зоровими образами можуть потягнутися (а можуть виникнути і самі по собі) спогади запахів, звуків, смаків.

Крім того, в живописі професійного художника ART&SHOCK, який давно пише абстрактні картини, велике значення відіграє фактура. Кількість шарів, спосіб нанесення фарби (пастозний або тонкий), використані матеріали –  все це формує авторський стиль.

Тому важливо розглядати живопис (не тільки абстракцію) наживо, так ви помітите деталі, які не може передати фотографія. І навіть якщо ви не торкаєтеся до полотна, ви зможете уявити собі тактильні відчуття. Крім того, в різний час дня, в різних точках приміщення природне світло буде відрізнятися. Буде відрізнятися і враження від роботи.

А ще безпредметна живопис не потребує слів. Він не зобов’язує давати пояснень. Так, іноді ви закохуєтеся в картину з першого погляду, а іноді потрібен час, щоб познайомитися з нею ближче. Але ви не зобов’язані нікому пояснювати, “що на ній намальовано”, і чому ви її вибрали.

У яких інтер’єрах використовують абстрактний живопис? По суті – в будь-яких (виняток, мабуть, тільки традиційний класичний інтер’єр), але особливо, в тих, де передбачається спокійне перебування, де можна деякий час присвятити тільки споглядання витвору мистецтва. Це вітальні, спальні, або зони очікування в громадських місцях –  офісах, готелях, тощо.